Bijdrage Staten­ver­ga­dering ziens­wijze gasbe­sluit Gasjaar 2022-2023


6 juli 2022

Voorzitter,

de Partij voor de Dieren zou in de zienswijze graag opgenomen zien, dat zonder allerlei mitsen en maren de gaswinning tenminste eind 2023 volledig stopt! Er worden nog te veel voorwaarden aan de sluiting verbonden! Veiligheid voorop! Sterker nog, - wat ons betreft stopt de winning dit jaar nog! Niets geen waakvlam meer. Het rijk heeft meer dan genoeg tijd gehad om bijvoorbeeld grootgebruikers aan te pakken en kleinverbruikers te motiveren, c.q. te helpen over te stappen op duurzame energie. Dat laatste moet zo snel mogelijk en veel beter opgepakt worden. Graag aandacht daarvoor in de zienswijze! Als grootgebruikers per 1 oktober hun billen hebben gebrand, moeten ze wat ons betreft maar op de blaren zitten!

Voorzitter, de versterking, de schadeafhandeling, het gesteggel over wie wat betaalt... het is als een bol garen, waarmee de hond heeft gespeeld. Het is vies en plakkerig… en niemand weet meer waar het begin en het eind is… al zoveel jaren van beloftes, leugens, onduidelijkheden, vertraging… in de zienswijze moet wat ons betreft worden opgenomen dat het nu voor eens en altijd heel duidelijk moet worden. Waar en wanneer gaan we nu eindelijk echt beginnen met grootschalige versterking en schadeafhandeling? En op welk moment is het klaar? Zet die stip op de horizon! Afgezien uiteraard van nog komende bevingen met nieuwe schade tot gevolg. Voorzitter, Groningers voelen zich niet gerespecteerd. Het wordt tijd dat we dat respect opeisen!

Vorige week is de parlementaire enquête begonnen. Hopelijk krijgen we antwoorden op de vele vragen die er leven. Hopelijk zullen niet alle oud-ministers dezelfde vorm van verstandsverbijstering hebben als het om de waarheidsvinding gaat als oud-minister Jorritsma, die daarmee het voorbeeld volgt van haar partijgenoot Rutte. Het klonk namelijk erg mal en ongeloofwaardig dat zij zich van de essentiële momenten niets meer wist te herinneren,

Interessant voor jou

Bijdrage Statenvergadering beslissing bezwaren voorkeursrecht gronden Eemshaven

Lees verder

Bijdrage Statenvergadering begroting en ontwerp hoofdlijnen dienstregeling OV 2023

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer