Reekalf gedood bij maai­werk­zaam­heden in Onlanden


Pleidooi voor zorg­vuldig maai­beheer in natuur­ge­bieden!

27 juni 2020

Maandag 22 juni werd op gruwelijke wijze een reekalf gedood door maaiwerkzaamheden in de Onlanden. Ook een haas en vermoedelijk een tweede reekalf werden gedood. Het gebied valt onder beheer van Natuurmonumenten. Het land is voorafgaand aan de werkzaamheden niet gecontroleerd, en een immens grote maaimachine raasde alles aan stukken. Het is duidelijk dat het een onbedoeld ongeluk betreft, maar dat deze fout door een natuurorganisatie wordt gemaakt is onbegrijpelijk.

Ook op andere plekken in onze provincie gaat het regelmatig mis. Reekalveren, andere diersoorten en broedsels worden vernietigd door maai- en sleepwerkzaamheden. De provincie kan helpen om meer aandacht te genereren voor zorgvuldig werken en gebruik van wildverjagende apparatuur. Ook kan zij er op toezien dat beheerplannen beter afgestemd worden op de in het gebied levende dieren. De fractie stelt vandaag vragen aan het College van GS.

https://www.sikkom.nl/enorme-maaimachine-van-natuurmonumenten-maait-jong-hertje-dood-in-onlanden/?fbclid=IwAR1Zv_llfJPaE2dnn0cmE4P2jOdOAxo3xGT2WBfx6aL_h7qAbAuUX7WL1K8