PvdD wil dat provincie zich inzet voor veiliger contai­ner­vervoer


4 maart 2019

De Partij voor de Dieren wil dat de provincie zich actief inzet voor veiliger containervervoer op grote schepen zoals de MSC Zoë. De partij wil onder andere dat de provincie in Den Haag en Brussel aandringt op de veiliger route, die verder weg ligt van de Waddeneilanden en waar het water dieper is. Ook maakt de partij, die schriftelijke vragen aan het college heeft gesteld, zich zorgen om het granulaat (kleine plastic korreltjes) dat bij de ramp met de Zoë in water en kwelders is verdwenen.

Ankie Voerman, fractievoorzitter en lijsttrekker van de partij in de provincie, wil van het college weten waarom de provincie Groningen niets van zich heeft laten horen bij de ramp. “Eén van de belangrijkste taken van het provinciaal bestuur is natuur en het is die natuur die zwaar de dupe is door de ramp met de MSC Zoë. Wij willen weten waarom wij niets van de provincie hebben gehoord in deze en wat de provincie op dit moment doet om de schade aan flora en fauna zo klein mogelijk te houden.”

Voerman maakt zich zorgen om het grootschalige containervervoer boven één van de belangrijkste natuurgebieden ter wereld en noemt de ramp met de MSC Zoë een afspiegeling van de wereld in het klein: “We denken dat we onze kinderen een plezier doen met My Little Pony, maar in wezen tasten we de planeet en dus hun toekomst alleen maar verder aan met deze plastic rommel”.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren zet provincie op scherp inzake uitbreiding camping Wedderbergen

De Partij voor de Dieren heeft met een agendering in de provinciale commissievergadering de discussie rondom de voorgenomen u...

Lees verder

Partij voor de Dieren noemt huidige aanpak voor herstel boerenlandvogels zinloos

De Partij voor de Dieren in de provincie Groningen wil dat de provincie ophoudt met de huidige aanpak van de achteruitgang va...

Lees verder