Inbreng keuken­ta­fel­ge­sprekken veebe­drijven Omgeving & Milieu


10 september 2012

Wij willen graag van het College een toelichting op wat u met de volgende zin bedoelt:
‘De provinciale omgevingsvergunning zal ten aanzien van de criteria voor schaalvergroting worden aangepast, zodat voor bezwaren van omwonenden – een niet geringe factor bij vertraging – vroegtijdig een oplossing kan worden gevonden.’
Op welke manier wordt de omgevingsvergunning aangepast? Zal middels deze aanpassing het recht van bezwaar maken ingeperkt worden? Waarom verwacht u dat het de procedure versnelt? Hoe wordt gewaarborgd dat bezwaren serieus worden bekeken en behandeld?
Wij hopen niet dat wij hieruit moeten concluderen dat u de belangen van de schaalvergrotende ondernemer serieuzer neemt dan die van omwonenden, die hun leefomgeving en gezondheid aangetast zien worden.
Dit leidt bij ons ook tot de vraag in hoeverre omwonenden überhaupt betrokken worden als er een groot bedrijf in hun achtertuin dreigt te verrijzen. Wij begrijpen dat met hen geen gesprek wordt aangegaan, dat hun zorgen en bezwaren niet gehoord worden, maar dat zij op de officiële bezwaarprocedure zijn aangewezen?
Verder hebben we nog de vraag hoeveel nieuwe bedrijven zich hebben gemeld sinds de aangenomen motie om geen nieuwe aanvragen voor uitbreiding ed in behandeling te nemen?

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer