Partij voor de Dieren orga­ni­seert gratis ontbijt als protest­actie tegen de mega­stallen in Vlagt­wedde


26 juni 2017

De Partij voor de Dieren organiseert zaterdag 1 juli 2017 een gratis ontbijt in Vlagtwedde als protest tegen de twee geplande megastallen in de gemeente Vlagtwedde. Bij dit ontbijt is iedereen welkom, van jong tot oud en boer en burger. Een en ander vindt plaats voor het gemeentehuis van Vlagtwedde van 9:30 tot 11:00.

Het ontbijt, dat zuiver plantaardig zal zijn, is een protestactie. Partij voor de Dieren Statenlid Ankie Voerman: “Wij organiseren dit ontbijt als protest tegen de twee geplande megastallen in de gemeente Vlagtwedde. Deze stallen zullen 2000 en 1000 koeien en jongvee gaan houden, zulke aantallen vinden wij onacceptabel”. De organisatie van het ontbijt is in handen van de provinciale statenfractie en de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, Pink.

Met het gratis plantaardig ontbijt geeft de partij een signaal af dat gezond en lekker leven ook zonder megastallen kan. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 09:30 uur tot 11:00 uur voor het gemeentehuis van Vlagtwedde, Dorpsstraat 1 in Sellingen. Het ontbijt zal afkomstig zijn van de Vegan Super in Groningen.