Partij voor de Dieren kritisch over voor­bijgaan belangen coöpo­raties en omwo­nenden bij aanleg grote zonne­parken


19 juli 2017

De provinciale Statenfractie van de Partij voor de Dieren uit haar zorgen over de aanleg van grote zonneparken door commerciële bedrijven. Omwonenden en lokale coöperaties lijken niet in de plannen te worden meegenomen en voelen zich daarom overdonderd. De partij heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld.

De laatste weken kwamen twee locaties in het nieuws waarbij bedrijven grote zonneweiden gaan realiseren zonder dat de belangen van omwonenden en lokale coöperaties zijn meegenomen. Ankie Voerman, statenlid van de Partij voor de Dieren: “Draagvlak is van essentieel belang in de energietransitie en we zijn dan ook benieuwd hoe het college aankijkt tegen deze gang van zaken”.

De partij vraagt het college daarnaast of het niet wenselijk is dat gemeentes zelf geschikte locaties voor zonneweide aanwijzen. “Er zou bijvoorbeeld eerst gekeken kunnen worden naar leegstaande industrieterreinen, daken en infrastructurele objecten voor het plaatsen van zonnepanelen” aldus Voerman.

Bekijk hier de vragen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren organiseert gratis ontbijt als protestactie tegen de megastallen in Vlagtwedde

De Partij voor de Dieren organiseert zaterdag 1 juli 2017 een gratis ontbijt in Vlagtwedde als protest tegen de twee geplande...

Lees verder

Windmolen vogelsterfte bij Waddenzee onacceptabel - mede door afwezigheid beloofde vogelradars

De Partij voor de Dieren vraagt zich af waarom het college niet de eerder beloofde vogelradars plaatst bij de windmolens bij ...

Lees verder