Partij voor de Dieren geeft oorkonde aan brandweer voor redding poes


12 maart 2009

PERSBERICHT Groningen, 13 maart 2009 - Aanstaande maandag zal Anja Hazekamp, statenlid voor de Partij voor de Dieren, vier brandweerkorpsen een oorkonde overhandigen voor het feit dat zij het leven van twee poezen hebben gered tijdens een grote uitslaande brand in Musselkanaal.

Op 29 januari ontstond een zeer grote brand in Musselkanaal, waarbij verschillende winkelpanden en appartementen verwoest werden. Daarbij dreigde een poes in de vlammenzee om te komen. Het dier had zich in de dakgoot van één van de brandende panden verstopt. De brandweer aarzelde geen moment en bedacht een plan om dit dier te redden. De poes werd met behulp van een straal water uit de brandslang door de dakgoot gespoten, zodat hij aan de zijkant van het pand kon worden opgevangen door een brandweerman op een ladderwagen. Later die dag ontfermde de brandweer zich tijdens een nacontrole nog over een andere poes die door de brand in paniek was geraakt. Beide dieren konden herenigd worden met hun bazen. De actie gaf blijk van veel compassie en daadkracht. De Partij voor de Dieren heeft hiervoor grote waardering.

Daarom zullen de betrokken brandweerkorpsen van Stadskanaal, Tweede Exloërmond, Ter Apel en Emmen, tijdens een oefening bij de brandweerkazerne in Stadskanaal op 16 maart 2009 om 19.00 uur een oorkonde van de Tweede Kamer fractie van de Partij voor de Dieren uitgereikt krijgen. Anja Hazekamp, Statenlid voor de Partij voor de Dieren in Groningen, zal de oorkondes namens de Tweede Kamerfractie overhandigen.