Partij voor de Dieren blij met zetel in water­schap


1 december 2008

Groningen, 29 december 2008 - De Partij voor de Dieren is blij met de zetel in Hunze en Aa's. Binnen het bestuur van een waterschap gebeuren veel dingen die slecht zijn voor dieren en de partij kan veel bijdragen aan het dierenwelzijn in het waterschap. Denk maar eens aan thema's als de bestrijding van de waterwoeler en de hengelsport.

Het programma van de Partij voor de Dieren scoort hoog op de ecologische ladder, volgens de Werkgroep Ecologisch Waterbeheer, een kennisplatform op dit terrein. Deze werkgroep heeft een analyse gemaakt van alle partijprogramma's en kwam tot de conclusie dat het programma van de Partij voor de Dieren erg goed is voor planten en dieren. "Ik zal mij ervoor inzetten dat mens en dier hun plek kunnen vinden in het waterschap", aldus lijsttrekker Barbara van Genne.

Een bekend thema uit het programma van de Partij voor de Dieren is de waterwoeler. Het beest werd muskusrat genoemd vanaf het moment dat besloten werd dat ie moest worden uitgeroeid. De wrede en zinloze bestrijding kost jaarlijks ruim dertig miljoen en heeft alleen maar tot gevolg dat het beestje zich steeds sneller zal voortplanten. Er zijn betere en goedkopere alternatieven om ervoor te zorgen dat dijken en slootkanten veilig blijven, volgens de Partij voor de Dieren.

De partij feest niet al te lang om het behalen van een zetel in Hunze en Aa's. "Er is hartstikke veel werk te doen en wij gaan ons direct inzetten voor mens, dier, natuur en milieu", aldus van Genne.