Duiventil op stadhuis Winschoten werkt


26 november 2008

In 2007 besloot het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winschoten een duiventil te plaatsen op het dak van het stadhuis. Het college blijkt hiermee niet alleen voor een diervriendelijke, maar ook voor een zeer succesvolle aanpak van duivenoverlast te hebben gekozen.

In veel steden wordt overlast door duiven als een probleem gezien. Waar duiven uitrusten, deponeren zij hun uitwerpselen. In combinatie met nesten en kadavers kan dit tot schade aan gebouwen en monumenten leiden.

Ruim een jaar na het plaatsen van de til blijkt dat deze goed werkt. De overlast van de duiven is sterk afgenomen en het welzijn van de dieren is erop vooruit gegaan. In de til zijn een waterdrinkbak, een voederbak, zitplankjes, 77 broedplaatsen en nestmateriaal aanwezig. De populatie is nu gezonder en beter te controleren. Geringde duiven worden gevangen en bij de eigenaar gemeld. Verder worden zieke duiven gevangen en verzorgd.

Gerelateerd nieuws

Inwoners van de Marne moeten zelf betalen voor redden kat uit boom

De Partij voor de Dieren betreurt het besluit van de brandweer in gemeente De Marne dat inwoners voortaan 300 euro moeten be...

Lees verder

Partij voor de Dieren blij met zetel in waterschap

Groningen, 29 december 2008 - De Partij voor de Dieren is blij met de zetel in Hunze en Aa's. Binnen het bestuur van een ...

Lees verder