Muskus­rat­ten­be­strijder: bestrijding is zinloos


3 november 2009

"Het bestrijden van muskusratten is vechten tegen de bierkaai". Dit is een recente uitspraak van een muskusrattenbestrijder in een interview met RTV Noord. Hiermee wordt door iemand uit de praktijk bevestigd wat de Partij voor de Dieren al langer roept: bestrijding is zinloos.

Blauwestad, een gebied ten noorden van winschoten, blijkt met zijn water en natuurlijke oevers een paradijs voor muskusratten te zijn. De proviciale bestrijdingsdienst reageert hierop door een externe kracht aan te trekken. Er zal een muskusrattenvanger speciaal op Blauwestad gezet worden.

Volgens de Partij voor de Dieren heeft bestrijding geen zin, omdat de dieren zich dan alleen maar sneller voortplanten. Het herstellen van de schade is goedkoper en bovendien een stuk diervriendelijker.

Gerelateerd nieuws

Opinieartikel: Muskusrattenbestrijding zet geen zoden aan de dijk

Uit: Dagblad van het Noorden, 28 oktober 2009 - In Nederland wordt elk jaar ruim dertig miljoen euro in het water gegooid. Ja...

Lees verder

Hazekamp boos over niet-doorgaan proef muskusratten

PERSBERICHT Groningen, 11 november 2009 - Anja Hazekamp, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen, is tele...

Lees verder