Middelstum stelt commissie in voor roeken


29 september 2009


De Partij voor de Dieren is blij met het besluit van de gemeente Loppersum om een commissie in te stellen in verband met de schade die de grote hoeveelheid roeken in het dorp veroorzaakt. Roeken kunnen hinderlijk zijn. Het is echter vaak mogelijk om deze overlast op diervriendelijke wijze aan te pakken, aldus Anja Hazekamp, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen.

De inwoners van Middelstum liggen sinds een tijdje wakker van de grote hoeveelheid roeken in hun dorp. De dieren zouden overlast veroorzaken, ondermeer doordat ze 's ochtends voor dag en dauw actief zijn en de Middelstumers op deze wijze van hun slaap beroven. Daarnaast wordt gezegd dat de dieren een bedreiging vormen voor zangvogels en dat er steeds minder eenden overblijven.

Roeken behoren tot de familie der kraaien. Het zijn sociale dieren en ze leven in kolonies die soms wel 1000 dieren herbergen. De vogels produceren een karakteristiek krasserig geluid.

Gerelateerd nieuws

Blijft de muskusrat vogelvrij?

Onverwachts heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten de proef met de muskusrattenbestrijding voorlopig niet uit te ...

Lees verder

PARTIJ VOOR DE DIEREN BLIJ MET BESLUIT UITHUIZEN

PERSBERICHT Groningen, 30 september 2009- Anja Hazekamp, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen is tevre...

Lees verder