Kirsten de Wrede lijst­trekker Provin­ciale Verkie­zingen 2015


1 december 2014

De kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 is gister op het congres ongewijzigd vastgesteld. Kirsten de Wrede, thans fractievoorzitter, is tot lijsttrekker van de Partij voor de Dieren verkozen. Op nummer twee en drie staan Marieke Wilschut en Ankie Voerman.

Kirsten de Wrede is jarenlang fractiemedewerker en woordvoerder geweest van de Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen. Zij woont meer dan twintig jaar in Stad. In mei volgde zij Anja Hazekamp op, toen die een zetel in het Europees Parlement kreeg. Ook Marieke Wilschut is al lange tijd als fractiemedewerker en woordvoerder aan de gemeentefractie verbonden. Zij woont in Kommerzijl. De in Pekela woonachtige Ankie Voerman is een nieuwkomer. Zij is voorzitter van de lokale groep Milieudefensie Zuidoost Groningen en zeer actief op het vlak van milieu.

De Partij voor de Dieren pleit voor een groene en diervriendelijke provinciale politiek, waaronder afschaffing van de jacht en een einde aan de overbevissing. Belangrijke doelen zijn het beschermen van natuur en dieren in de Waddenzee en het primaat van ecologie boven economie. In onze provincie strijdt de partij tegen de uitbreiding van de melkvee-industrie en het levenslang opsluiten van dieren in stallen voor goedkope voedselproductie. Meer in het algemeen pleit de partij voor een plantaardig voedselpatroon en was hiermee de eerste politieke partij die het onderwerp voedsel en milieu agendeerde en een verband legde met de mondiale biodiversiteit.

De kandidatenlijst:

1. Kirsten de Wrede

2. Marieke Wilschut

3. Ankie Voerman

4. Ester van Joolen
5. John Hoeks
6. Mariken Jongman
7. Ines Kostic
8. Harm Roeters
9. Mark Breman
10. Evelien Bernabela
11. Johan de Leeuw
12. Renata Grijpstra
13. Edith van der Horst
14. Saskia Bakker
15. Wynanda van der Land
16. Charlotte Meijer
17. Gerard Kuipers
18. Boele Ytsma
19. Jan-Peter Cruiming
20. Anja Hazekamp

Gerelateerd nieuws

GGD en RIVM onderzoek Ter Apel bijten elkaar niet

De Chroom 6 gerelateerde gezondheidsklachten van oud-medewerkers van het NAVO depot in Ter Apel ѐn de risico’s voor de...

Lees verder

Partij voor de Dieren en GroenLinks willen opheldering over gevolgen fracking in Blijham en Borgsweer

De Partij voor de Dieren en GroenLinks willen opheldering over het feit dat de NAM plannen heeft om te gaan fracken in Blijha...

Lees verder