Instal­latie nieuw Statenlid


25 juni 2014

Vandaag wordt het nieuwe Statenlid voor de Partij voor de Dieren, Kirsten de Wrede, geïnstalleerd in Provinciale Staten. Zij volgt Anja Hazekamp op, die voor de partij naar Brussel gaat. De Wrede zal in haar eerste woordvoering uitwijden over haar ideeën voor een diervriendelijke en toekomstbestendige provincie.

Het kersverse Statenlid heeft grote plannen voor de provincie. De Wrede: "Zoals men van ons gewend is, kijken wij verder dan slechts korte termijn belangen voor mensen, of belangen van portemonnees van de grote bedrijven. Wij willen dat Groningen een pronkjewail is en blijft voor mens en dier, in het heden maar zeker ook voor de generaties na ons. Op dat gebied valt er nog veel te winnen in de provincie en daar ga ik mij dan ook voor inzetten.” De Stadjer zal tijdens haar ‘maidenspeech’ bij de algemene beschouwingen uit de doeken doen voor welke zaken zij zich, namens haar partij, sterk zal maken. Onder andere visserij en landbouw zullen de revue passeren. Bij de algemene beschouwingen geven Statenfracties aan wat voor koers zij de provincie willen laten varen in het komende jaar.

Tijdens de vergadering zal eerst afscheid genomen worden van Hazekamp, die sinds 2007 Statenlid was in Groningen. Nu de Partij voor de Dieren haar eerste zetel in het Europees Parlement heeft veroverd, gaat de Anja Hazekamp naar Brussel en neemt De Wrede het stokje van haar over. Bij de algemene beschouwingen geven Statenfracties aan wat voor koers zij de provincie willen laten varen in het komende jaar.

Anja Hazekampt neemt na 7 jaar afscheid van de Provinciale Staten.

Kirsten de Wrede wordt geinstalleerd in de Staten door Commissaris der Koning Max v.d. Berg

(foto's W. van der Land)