Huis­dieren en vuurwerk


17 december 2008

Anja Hazekamp, statenlid van de Partij voor de Dieren in Groningen, raadt mensen met huisdieren aan om nu al actie te ondernemen als het dier bang is voor vuurwerk: "Sommige dierenartsen raden aan om al in november te beginnen met het luisteren naar een vuurwerk-cd. Als je daar nog niet mee begonnen bent, doe dat dan zo snel mogelijk!".

Verder raadt de partij aan om contact met de dierenarts op te nemen als de dieren echt heel angstig zijn. Deze heeft misschien op het dier toegespitste tips en kan desnoods - maar dit is een laatste middel - overgaan tot het uitschrijven van een recept voor kalmerende middelen.

Deze tijd is voor veel huisdieren en eigenaren erg lastig. De Partij voor de Dieren wil dat er strenger wordt toegezien op de regels rond het afsteken van vuurwerk en zou liever zien, ook in verband met het milieu, dat er in iedere stad of dorp één moment zou zijn waarop centraal vuurwerk wordt afgestoken. Vuurwerk vervangen door een lasershow zou nog beter zijn.

Gerelateerd nieuws

PARTIJ VOOR DE DIEREN BEZORGD OVER STROPERSMETHODEN- PERSBERICHT

Groningen, 16 december 2008 – De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten ove...

Lees verder

PARTIJ VOOR DE DIEREN HOUDT KERSTACTIE TEGEN OVERMATIGE VLEESCONSUMPTIE

Groningen, 17 december 2008 - De werkgroep van de Partij voor de Dieren vraagt zaterdag aanstaande aandacht voor de gevolgen...

Lees verder