Feli­ci­taties voor Anja met mooie plek op concept-kandi­da­ten­lijst


20 april 2010

Wij, de Groningse afdeling en fractie van de Partij voor de Dieren feliciteren Anja Hazekamp van harte met haar mooie tweede plek op de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen. Maar we zijn tegelijkertijd ook een beetje verdrietig. Want het betekent ook dat er een grote kans is dat Anja naar Den Haag vertrekt...

Anja Hazekamp is sinds 2007 lid van de Provinciale Staten van Groningen. Hier heeft zij veel zwaar werk verricht. Zij heeft een verdere uitbreiding van de intensieve veehouderij tot stilstand gebracht en een breed draagvlak weten te creëren voor alternatieven voor de wrede en onnodige bestrijding van muskusratten. Ook is er dankzij Hazekamp nu een Gedeputeerde Dierenwelzijn.

Anja zet zich al 25 jaar lang actief voor dieren in. Ze was al jong betrokken bij de Dierenbescherming en heeft daar ook jarenlang voor gewerkt. Na haar studie biologie heeft ze enkele jaren onderzoek gedaan naar het welzijn van proefdieren. Vervolgens heeft ze een tijd gewerkt bij de zeehondencreche in Pieterburen als beleidsmedewerker. Op dit moment is Anja werkzaam bij Stichting Aap, waarvoor zij onder andere overleg voert met de Marokkaanse regering over de bescherming van de berberaap.

Aanstaande zondag 25 april zullen de leden op het partijcongres besluiten over de definitieve volgorde van de kandidaten op de lijst. Wij zijn hier in Groningen trots op Anja's hoge plek op de concept-kandidatenlijst en begrijpen dat de partij haar graag in de Tweede Kamer wil.

Maar we zullen haar wel verschrikkelijk missen!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief