Inge-Astrid van Dijk


Frac­tie­on­der­steuner

Aan groei zit een einde, minder is meer!

Ik ben Inge-Astrid van Dijk. Moeder van 2 dochters, en heb een schoonzoon. Sinds 3 jaar woonachtig in Groningen-stad samen met mijn kat Rolientje. Ik heb gewerkt in de kinderopvang en in de bibliotheek. Vanaf 2020 actief voor de Partij voor de Dieren in de werkgroep, en sinds een jaar werkzaam in de fractie.

Ik hou enorm van lezen, quilten, schrijven en dansen. En ik leer gebarentaal. Zo leuk!

De stad is mooi en levendig, maar in mijn hart blijf ik een plattelandsmeisje. Ik geniet van de rust in de natuur Van zeilen op het Wad met zijn eb en vloed. Het vliegen van de ganzen. Het liefst zou ik zelfvoorzienend wonen midden in het groen in een klein huisje.

De Partij voor de Dieren is echt een actiepartij. Met de werkgroep ga ik regelmatig de straat op. Zichtbaar zijn vind ik belangrijk. Luisteren naar, en praten met de Groningers. Zo leer ik wat er leeft onder de mensen, wat hun wensen en zorgen zijn. De jongeren die vertellen over de moeite die zij in hun leven ervaren als gevolg van de aardbevingen, raken mij diep. De gaskraan dicht en de zoutwinning stoppen. Daar wil ik me graag sterk voor maken in de provincie. Een op de vijf kinderen in Groningen geeft hun leven het cijfer vier! Neem de zorgen van de jongeren serieus, zij zijn tien jaar van hun leven kwijt, en biedt ze een veilige toekomst. Laat de belangen van de inwoners van Groningen op de eerste plek komen. Verstevig hun huizen, verstevig hun vertrouwen.

De Partij voor de Dieren is de partij die een stem geeft aan de kwetsbaren; De dieren, natuur, milieu, en de mens. Ik wil ook die stem zijn. Alles van waarde is weerloos.

We hebben maar één aarde, daar moeten we goed voor zorgen, zodat ook volgende generaties ervan kunnen genieten. De Partij voor de Dieren heeft geen ikke, ikke, en de rest kan stikken mentaliteit. Doet niet aan polderen en meepraten, maar houdt vast aan haar idealen. Dat vind ik stoer. Dat uitdragen inspireert mij, maakt mij moedig. Dat is wat het leven waardevol en zinvol maakt.

Een einde aan de bio-industrie betekent veel meer plek voor de natuur en de biodiversiteit. Plek voor woningen en werk in harmonie met de omgeving. Woningen die klimaatneutraal, natuurvriendelijk en betaalbaar zijn. Met groene daken en zonnepanelen In een leefomgeving waar voldoende bomen zorgen voor gezonde lucht en schaduw. En meer groen de kans vermindert op wateroverlast en hittestress. Een fijne plek waar alle basisvoorzieningen aanwezig zijn zoals zorg, onderwijs en bereikbaar, betaalbaar openbaar vervoer. Verbinden van grotere natuurgebieden zorgt er voor dat wilde dieren vrij kunnen rondtrekken.

En wat zie ik dan als mijn rol? Niet focussen op de verschillen, maar juist de verbinding zoeken. Want samen ben je nu eenmaal sterker!

Gerelateerd

Bijdragen