Thieme stelt vragen over dode kat Klazien­aveen


9 januari 2010


Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, heeft vragen gesteld over de kat die op oudejaarsnacht door vuurwerk is gemarteld en gedood. Thieme heeft zich met een verzoek om een totaalverbod op vuurwerk gericht tot de ministeries van LNV (Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid), Justitie en VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu).

Daarnaast wil zij, gezien de ernst van de mishandeling, een actieve monitoring van het proces van opsporen en vervolgen van de dader. Particulieren hebben een beloning van 5000 euro in het vooruitzicht gesteld voor tipgevers. Thieme heeft justitie gevraagd deze te verhogen.

Het dier werd op straat gevonden en is later overleden aan de gevolgen van de mishandeling. Een tot nog toe onbekende dierenbeul heeft bij het dier een rotje in zijn achterwerk gestopt. Ook had het beest verschillende brandplekken.

Klik hier voor de vragen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Groningen vraagt jachtstop

persbericht Groningen, 6 januari 2009 - De Partij voor de Dieren in Groningen heeft naar aanleiding van de huidige winterse ...

Lees verder

We doen mee: bedankt!

Het is sinds gisteren officieel: de Partij voor de Dieren doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen. Gisteren zi...

Lees verder