Partij voor de Dieren reikt oorkonde van mededogen uit


Edzard van Abs op de bres voor maais­lacht­offers

4 juli 2020

Kortgeleden werd op gruwelijke wijze een reekalf gedood door maaiwerkzaamheden in de Onlanden. Ook een haas en vermoedelijk een tweede reekalf werden gedood. Het gebied valt onder beheer van Natuurmonumenten. Het land met hoog gras is voorafgaand aan de werkzaamheden niet gecontroleerd, en een immens grote maaimachine raasde alles aan stukken.

Omwonende Edzard van Abs zag het gebeuren en trof even later de gewonde en gedode dieren aan in het veld. Hij belde de dierenambulance voor het zwaar gewonde ree. Helaas heeft het diertje het niet overleefd. Hij deelde foto’s van de dieren op Facebook. Dit leidde tot veel aandacht en verontwaardiging. En dat mondde uiteindelijk weer uit in afspraken tussen de omwonenden en Natuurmonumenten. Buurtgenoten gaan vanaf nu voordat gemaaid wordt de graslanden controleren op de aanwezigheid van reekalveren en andere dieren. Op deze manier worden in de toekomst hopelijk maai-ongelukken met dieren voorkomen.

Thea Potharst, Statenlid van de Partij voor de Dieren in Drenthe: “Wij waarderen het zeer als mensen aan de bel trekken als dieren in het wild door menselijk handelen met de dood worden bedreigd, iets wat helaas regelmatig gebeurt. Wij zijn erg blij dat Edzard van Abs zich op deze wijze voor de dieren heeft ingezet en daarvoor willen wij hem bedanken”.

Thea Potharst, Statenlid van de Partij voor de Dieren in Drenthe: “Wij waarderen het zeer dat mensen aan de bel trekken als dieren in het wild door menselijk handelen met de dood worden bedreigd, iets was helaas regelmatig gebeurt. Dieren die in de natuur leven maken geen kans tegen het geweld van dit soort grote maaimachines. We zijn heel blij met de betrokkenheid van Edzard en zijn ideeën om de jonge dieren in de natuur te beschermen. Ik hoop dat zich veel vrijwilligers zullen aanmelden. De fracties van de Partij voor de Dieren in de provincie Drenthe én Groningen zullen hun best doen om het probleem hoger op de politieke agenda te krijgen zodat voorzorgsmaatregelen standaard worden.”

Thea Potharst en de afdeling Groningen van de PvdD reikten daarom gisteren aan Edzard van Abs een ’Onderscheiding van mededogen’ uit voor zijn geweldige actie. Met deze onderscheiding zet de partij inwoners in het zonnetje die zich inzetten voor dieren.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Provincie moet steun aan gebruik hout voor biomassa beëindigen

De roep om te stoppen met het verbranden van hout voor energieopwekking voor elektriciteit en warmte klinkt steeds luider. De...

Lees verder

Herbouw afgebrande kippenstallen Kiel-Windeweer bestendigt dierenleed

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren is ontstemd dat er vier nieuwe kippenstallen gebouwd worden op het bedrijf waar...

Lees verder