Man laat gevaar­lijke bijt­schildpad ontsnappen


26 augustus 2009

DIEVER - In Diever is een bijtschildpad ontsnapt. Anja Hazekamp, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Groningen, wijst erop dat dit opnieuw laat zien dat mensen niet in staat zijn verstandige keuzes te maken waar het de aanschaf van een huisdier betreft.

Het 50 centimeter lange dier kan gevaarlijk zijn. De schildpad, die volgens de eigenaar maandagavond al ontsnapte, kan vingers, tenen of zelfs een hele hand afbijten als mensen of kinderen te dicht bij hem in de buurt komen. Ook kan hij een gevaar vormen voor huisdieren.

De eigenaar was aan het verhuizen en had de schildpad maandag tijdelijk in een speciekuip gehuisvest. Het verblijf van het dier was echter niet goed afgesloten. Hij heeft dinsdag in de omgeving naar zijn schildpad gezocht en inmiddels de politie en de dierenambulance in Zuidwest-Drenthe ingelicht. Vandaag zoeken medewerkers van een reptielenbedrijf uit Leeuwarden verder.

De bijtschildpad wordt uiteindelijk 80 centimeter lang en kan ongeveer 15 kilometer per uur afleggen.

Gerelateerd nieuws

Circusdieren in de kou

Volgens een uitspraak van de Raad van State van vandaag weigerde de burgemeester van Winschoten in 2007 circus Renz onterecht...

Lees verder

Dierenbeul in Hoogkerk doodt katten

Een schutter in Hoogkerk heeft het gemunt op katten. Vorige week is een dode kater gevonden op het terrein van de suikerfabri...

Lees verder