Jacht­hutten oranje geschilderd om auto­mo­bi­listen te waar­schuwen


8 juni 2010

roningen – 8 juni 2010 Dinsdagmiddag 8 juni 2010 heeft Anja Hazekamp, Statenlid en kandidaat-Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, op ludieke wijze aandacht gevraagd voor jachthutten. Deze jachthutten en hoogzitten bieden jagers een beschutte plek, van waaruit ze dieren –met name reeën- kunnen doodschieten. Veel van die jachthutten zijn niet zichtbaar en in beschutte kleuren tegen bosranden geplaatst. In Noord-Nederland zijn ze echter ook steeds vaker gelegen nabij provinciale wegen en snelwegen, waardoor de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht door vluchtende dieren. Hazekamp gaat automobilisten waarschuwen voor overstekend wild, door de jachthutten beter zichtbaar te maken. “Nederland kleurt langzaam oranje voor het WK voetbal. Deze kleur zal zeker ook de aandacht van automobilisten trekken”, aldus Hazekamp.

Er worden in ons land elk jaar nog zo’n twee miljoen dieren doodgeschoten door jagers. Volgens de Partij voor de Dieren wordt zelden onderzocht of er geen andere oplossingen zijn om schade aan landbouwgewassen te voorkomen of om te voorkomen dat dieren de weg oversteken. Hazekamp hoopt bovendien dat de dieren de vrolijk gekleurde jachthutten gaan mijden. “De mannen en vrouwen in het groen maken elk jaar vele slachtoffers onder de dieren. Ik hoop dat de oranje-koorts in ieder geval tijdelijk een einde maakt aan deze “groene” gekte.”

De ervaring leert dat de meeste jachthutten zijn geplaatst zonder dat er door gemeenten een bouwvergunning is verleend. Er wordt echter niet handhavend opgetreden tegen deze illegale bouwwerken. Daarom heeft Hazekamp dinsdagmiddag een verzoek tot handhaving tegen een jachthut gaan ingediend bij de gemeente Groningen.

Gerelateerd nieuws

Vlagtwedde uitgeroepen tot megastallenvrije gemeente

er Apelkanaal/Finsterwolde – 7 juni 2010 Vandaag heeft Anja Hazekamp, Statenlid en kandidaat-Kamerlid voor de Partij voor de ...

Lees verder

Anja in actie!

Afgelopen maandag voerde Anja Hazekamp, ons eigen Statenlid en kandidaat-Kamerlid, actie tegen megastallen in de provincie...

Lees verder