Actie tegen gaswinning onder Waddenzee bij Bierum...


9 mei 2015
Foto's: Thea de Boer
Foto's: Thea de Boer

Uit het hart gegrepen voor de PvdD. Daarom waren ook leden van de PvdD, inclusief een Statenlid aanwezig bij deze actie.... Om samen die gaskraan dicht te krijgen.

Statenlid Ankie Voerman: "Gaswinningslocatie Bierum staat symbool voor de meest donkere zijde van de gaswinning. Ten eerste werd hier vorig jaar en zoals het nu lijkt ook in 2015 het meeste gas uit de Groningse bodem gehaald met alle gevaren van dien. De gaslocatie staat ingeklemd tussen de zeer vervuilende RWE kolencentrale en het chemiepark van Delfzijl. Wat als daar een fikse aardbeving komt?

Het ligt direct aan ons werelderfgoed "de Waddenzee". Het gas wordt vanonder de zee gewonnen. De kans op bodemdaling is zeer groot en kan oplopen tot 40 cm. En dat zal gevolgen hebben voor de zandplaten en het voedselaanbod voor de waddenvogels".

Genoeg redenen dus om samen met andere Groningers te protesteren. De PvdD draagt mens, dier en milieu een zeer warm hart toe en ziet dat hier de keuze voor het geld gaat boven de ecologie en het welzijn van mens en dier. "Onacceptabel", aldus Voerman.

Samen draaien we die gaskraan dicht!