8 en 9 september in De Marne: thema-avond over bijen met diner & bezoek biolo­gische boerderij


29 augustus 2012

De Partij voor de Dieren nodigt u graag uit voor een tweetal evenementen in de gemeente De Marne op zaterdag 8 en zondag 9 september.
Op zaterdag 8 september vindt er in restaurant Willibrord te Kloosterburen een etentje plaats, dat in het teken staat van de bij. Op zondag 9 september bent u van harte welkom op een biologische boerderij in Leens. De Partij voor de Dieren nodigt belangstellenden uit om naar Kloosterburen en / of Leens te komen.

Biologisch & plantaardig etentje in het teken van de bij
Het jaar 2012 is uitgeroepen als het ‘Jaar van de bij’. En daar zijn goede redenen voor want de bij heeft het moeilijk. Het Nederlandse landschap verschraalt qua aanbod van bloemen en de laatste jaren treedt er een verontrustende bijensterfte op in Nederland. Tijdens het biologisch & plantaardig etentje op zaterdag 8 september zal de documentaire 'Moord op de honigbij' worden getoond, die ingaat op de mogelijke oorzaken van de bijensterfte. Tevens zullen twee imkers van de Nederlandse Bijen Vereniging, Luuk Hillebrands en Jan Kruit, een presentatie geven en kunt u van gedachten wisselen met raadslid Gerjan Kelder over dit onderwerp. U bent vanaf 17.30 uur van harte welkom in restaurant Willibrord, Hoofdstraat 22 te Kloosterburen. De kosten bedragen € 19,50 p.p. exclusief drank, inclusief een welkomstdrankje en een bijvriendelijk presentje. Opgave graag via: hoofdzaakofbijzaak@partijvoordedieren.nl.

Bezoek biologisch melkveebedrijf
Op het biologische melkveebedrijf van de familie Jongman te Leens wordt u op zondag 9 september geïnformeerd over de uitdagingen, waar een biologisch bedrijf heden ten dage mee te maken heeft. Op deze bijzondere boerderij, waar bijvoorbeeld de koeien zo veel mogelijk in een familiekudde opgroeien en waar geen gebruik wordt gemaakt van antibiotica, zullen moeder en dochter Jongman een interessante presentatie geven. Ook kunt u rondsnuffelen op de boerderij zelf. Daarnaast geeft Marien Abrahamse een voordracht over de landbouw in Nederland en kunt u uw vragen stellen tijdens het politiek café op de boerderij. U bent van harte welkom om 14.00 uur op de locatie Trekweg 4 te Leens. De toegang is gratis. Opgave graag via: passievoorboeren@partijvoordedieren.nl.

Gerelateerd nieuws

Esther Ouwehand bekijkt schadelijke effecten van kolencentrale op natuur Eems-Dollard

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand bezoekt vrijdag 31 augustus de Eemshaven, Delfzijl en Termunterzijl, en het daaromheen ligg...

Lees verder

Esther Ouwehand bezoekt Eems-Dollard gebied

Esther Ouwehand, Harry Voss, en leden van de afdeling, gemeenteraadfractie en statenfractie Groningen zijn vandaag op b...

Lees verder