Partij voor de Dieren orga­ni­seert life chat­sessie met lijst­trekker Gerjan Kelder


23 februari 2010

Persbericht - Groningen, 22 februari – De Partij voor de Dieren nodigt iedereen uit voor een life chatsessie met lijsttrekker Gerjan Kelder vrijdag 26 februari aanstaande. Voor- en tegenstemmers zijn welkom om vragen en opmerkingen vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 en ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur aan hem voor te leggen. De origineelste vraag wordt beloond met een opwindbare ecovriendelijke radio met draagbeugel en zaklamp. Via een link op de gemeentelijke website van de partij (http://groningen.partijvoordedieren.nl/) wordt u naar de chatsessie geleid.

Gerjan Kelder krijgt dagelijks vele verrassende vragen over de partij en haar standpunten. Daarom wil hij op deze manier met kiezers van gedachten wisselen. Ook mensen die alleen verheldering willen over bepaalde standpunten zijn van harte uitgenodigd om te reageren.

Speerpunten van de Partij voor de Dieren in de gemeente Groningen zijn het stimuleren van regionale en biologische landbouw, het tegenhouden van megastallen en het installeren van een wethouder Dierenwelzijn, Natuur en Milieu. Andere punten zijn gemeentelijke ondersteuning bij het steriliseren van verwilderde katten en het vergoeden van sterilisatie en castratie van huisdieren van minima. Verder is de Partij voor de Dieren tegen het Forum, omdat het een geldverslindend prestigeproject is.

De Partij voor de Dieren, die in december haar 10.000e lid inschreef, is opgericht om Nederland diervriendelijker te maken, maar is bovenal een toekomstgerichte partij voor de gehele maatschappij. Dit is in haar verkiezingsprogramma duidelijk zichtbaar. De partij heeft ondertussen 20 volksvertegenwoordigers, in de Eerste Kamer, in de Tweede Kamer en in verschillende waterschappen en provincies. Vanaf 3 maart komen daar nog gemeenteraadsleden bij in zes Nederlandse gemeentes, namelijk Groningen, Amsterdam, Den Haag, Buren, Apeldoorn, en Leiden.