PvdD: hub-strategie is mislukt, geen provin­ciaal geld meer naar vliegveld Eelde


20 maart 2019

De provincie Groningen moet de eerder toegezegde bedragen niet investeren in Eelde, onder andere omdat de hub-strategie faliekant is mislukt. Dat vindt de Partij voor de Dieren, die schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten van Groningen stelt over de kwestie.

Fractievoorzitter Ankie Voerman stelt dat Eelde een bodemloze put is gebleken en nooit winst heeft gemaakt: “Er vertrekken soms op één dag slechts twee vluchten vanaf Eelde. Dat is natuurlijk veel te weinig om aantrekkelijk te zijn bij het plannen van vakanties en zakenreizen.” Daarnaast wil Voerman weten wat de gevolgen zijn als Brussel oordeelt dat sprake is van ongeoorloofde staatssteun en waarom de aanloopsteun om subsidie-technische redenen in een BV wordt ondergebracht.

Voerman noemt de hub-strategie de tweede strategie van Eelde die op niets uitliep, nadat de baanverlenging al niet de gehoopte grote vliegtuigen had opgeleverd. De winst in 2017 is fictief, stelt Voerman, omdat de Nedab subsidies buiten de begroting zijn gehouden. De Partij voor de Dieren is sowieso tegen het ondersteunen van vliegvelden, omdat vliegverkeer juist moet worden afgebouwd in het kader van klimaatbeheersing.

Gerelateerd nieuws

Provincie gaat deelnemen aan Week zonder Vlees na oproep Partij voor de Dieren

Het provinciebestuur heeft besloten om volgend jaar aan te sluiten bij de Nationale Week zonder Vlees. Ook wordt onderzocht...

Lees verder

Kiezers bedankt!

De Partij voor de Dieren behoudt waarschijnlijk twee zetels in Provinciale Staten van Groningen. Maandag wordt de definitieve...

Lees verder