Marije Visser


Statenlid

Marije Visser (1967) is geboren en woonachtig in Groningen. Marije werkt als technisch oogheelkundig assistente in het ziekenhuis.

Ik ben tegenover het hoofdstation in Groningen (Stad) geboren; een mooie plek dus! Mijn jeugd heb ik grotendeels net over de provinciegrens in Drenthe doorgebracht; een bosrijke provincie waar ik veel leerde over het belang van de natuur door mijn ouders, als WNF Ranger-lid en als scoutinglid.

Nu werk ik al 35 jaar in het Martini Ziekenhuis met veel plezier, waar ik telkens weer merk dat gezonde voeding betere gezondheid oplevert. Mede daarom ben ik voorstander van biologisch en plantaardig eten. En dat geeft ook geen dierenleed. Ook vind ik het leuk om pleegkinderen op te vangen. Samen met 2 andere boomliefhebbers hebben we in 2020 de Boomwachters opgericht. Tot vorig jaar heb ik 2 jaar mantelzorg gegeven aan iemand met dementie elders in het land. Ik reis altijd met de fiets, trein of de bus. Lang leve de trein en de OV-fiets!

Sinds maart 2024 ben ik Statenlid, nadat ik daarvoor een half jaar fractievertegenwoordiger ben geweest in de Provinciale Staten. Ik wil me onder andere inzetten voor een Groningen zonder gaswinningsproblemen. Er zijn echter nog meer bodemproblemen, bijvoorbeeld door zout- en zandwinning. Ook maak ik me graag hard voor meer natuur en maatregelen die de klimaatcrisis tegengaan. Een belangrijk onderdeel daarvan is de transitie naar plantaardige eiwitten. Met plantaardige, biologische landbouw is er ruimte voor de natuur en haar dierlijke bewoners om te floreren.

Het is belangrijk voor de huidige en toekomstige generaties dat we zorgvuldig met de natuur, ons milieu en met elkaar omgaan. Door samen te werken kunnen we dat voor elkaar krijgen. Bij de Partij voor de Dieren houden we vast aan onze idealen. Geen compromissen of onderonsjes die uiteindelijk niet goed uitpakken voor planten, dieren en mensen op deze prachtige aardbol. We kijken breder - niet slechts naar economisch gewin. We staan voor ecocentraal beleid, voor de lange termijn.