Voedsel


  • Plantaardig voedsel

    Er is nog een wereld te winnen door meer plantaardig te eten. Door vaker vlees te laten staan en te kiezen voor een meer plantaardige consumptie kan de landbouw omschakelen, worden megastallen overbodig en kan het aantal landbouwdieren fors afnemen. Plantaardig eten is beter voor het milieu, voor dieren en voor mensen. Minder vlees, eieren en zuivel helpt om minder broeikasgassen uit te stoten en het klimaatprobleem bij de bron aan te pakken. Tevens schept het mogelijkheden om landbouwgrond terug te geven aan de natuur. Dat gaat niet vanzelf, Groningen moet de overgang naar streekgebonden, plantaardige en biologische landbouw actief stimuleren. Op de akkers moeten gewassen voor menselijke consumptie groeien, in plaats van veevoergewassen.

    De provincie kan actief de ontwikkeling en innovatie van plantaardige vlees- en zuivelvervangers te stimuleren door middel van subsidieregelingen. Daarnaast kan ze binnen haar eigen organisatie voorop lopen als het gaat om promotie van plantaardig eten, door in de catering en kantine van het provinciehuis het concept 'Carnivoor! Geef het door! in te voeren. Hierbij wordt in principe vegetarisch voedsel geserveerd, tenzij mensen aangeven dat ze vlees of vis willen eten.

    Meer informatie

Het standpunt Voedsel is onderdeel van: Gezonde landbouw en duurzaam voedsel

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Meint Kolthof lijst­trekker Provin­ciale Staten­ver­kie­zingen 2023

Meint Kolthof (1990) uit Groningen is tijdens het congres van de Partij voor de Dieren verkozen tot lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023. Kolthof is sinds 2021 fractievertegenwoordiger van de Statenfractie Partij voor de Dieren Groningen en volgt Ankie Voerman op als fractievoorzitter. Op de tweede plaats staat Stijn ten Hoeve, de huidige bestuurssecretaris van de p...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws