Inge-Astrid van Dijk


Frac­tie­on­der­steuner

Inge-Astrid van Dijk (1962) woont in Groningen-stad met haar kat Rolientje. Ze heeft als vrijwilliger gewerkt in de kinderopvang en in de bibliotheek. Maar het belangrijkste vond ze een gezellig thuis bieden aan haar gezin. De twee dochters zijn nu volwassen en uit huis.

Inge-Astrid: ‘In mijn tienertijd verhuisde ik vanuit Utrecht naar een klein dorpje in Friesland. Daar waren alleen veehouderijen. Toen begon ik te begrijpen dat je om vlees te kunnen eten een dier moest slachten. Dat heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Dode dieren komen niet op mijn bord!

Ik vond het altijd al fijn om zuinig te leven. Niet te veel water verspillen, niet te veel spullen kopen, in de winter een trui aan, niet onnodig alle lampen in huis aan laten. Niet iedereen in ons gezin kon dit waarderen…haha!

Sinds 2021 ben ik actief binnen de werkgroep van de Partij voor de Dieren. Ik help mee met het voorbereiden van acties. Het fijnst vind ik het om de straat op te gaan, zichtbaar zijn, te luisteren naar, en praten met mensen om te zien en te horen wat er leeft in de samenleving. Door die gesprekken groeide ook mijn interesse voor de politiek.

Ik vind niets mooier dan een stem geven aan de natuur, de dieren, het klimaat. Zij kunnen het niet, de mens wel! We hebben maar één planeet, laten we er goed voor zorgen, zodat ook volgende generaties er van kunnen genieten! Laten we stoppen met die ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken mentaliteit. Niet meer polderen en meepraten, maar vasthouden aan wat belangrijk is: Een veilige, rechtvaardige en inclusieve samenleving. Betaalbare woningen en goed openbaar vervoer in de hele provincie. Inzetten op zon- en windenergie. Consuminderen en besparen. Geen gebruik van dieren voor vermaak, plezierjacht, kleding, proeven, en ze vooral niet opsluiten in stallen voor voedsel en zuivel! Heel veel ruimte voor natuur. Voor bomen, bijen en bloemen, voor water, de wolf, vogels, vlinders….. Daar wil ik mij voor 100% inzetten binnen de Partij voor de Dieren!’